40 Latvijas līderi atgriežas no darbnīcām Bostonā, ASV

Izglītības un zinātnes ministrijas finansētā un Riga Business School īstenotās Izglītības Inovāciju laboratorijas programmu dalībnieki ir atgriezušies no Bostonas, kur nedēļas garumā piedalījās seminārā Masačūsetsas Tehnoloģiju institūtā (MIT). Šī nedēļa bija vērsta uz to, lai gūtu dziļāku izpratni par inovāciju ekosistēmu Bostonas apkārtnē un to, kā dažādas grupas un iniciatīvas var attīstīt līdzīgu ekosistēmu šeit, Latvijā.

Darbnīcās piedalījās 40 Latvijas līderi, kuri pārstāv dažādas grupas no:
🎓 izglītības nozares: Rīgas Tehniskā universitāteLatvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāteLatvijas UniversitateRīgas Stradiņa universitāte
🏛 valsts iestādēm: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA)Būvniecības valsts kontroles birojsCentrālā finanšu un līgumu aģentūraValsts policijas koledžaLiepājas pilsētas Izglītības pārvalde
🏭 un citām: Bērnu klīniskās universitātes slimnīca, enriga.

Katram no šiem dalībniekiem ir kāds konkrēts projekts, pie kura viņi strādā, tāpēc šīs nedēļas laikā MIT viņi tika nodrošināti ar papildu atbalstu: – sistēmiskā domāšana, – prototipu veidošanā, – dizaina domāšanā, – un šo aizraujošo inovāciju ieviešanu Latvijas kontekstā.

Paldies visiem mūsu dalībniekiem, kas piedalījās šajā pasākumā, un mūsu partneriem MIT Abdul Latif Jameel World Education Lab (J-WEL) par milzīgo darbu, ko ieguldījāt, lai tas notiktu!

Lieliski padarīts, programmas dalībnieki! 👏

Projektu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds projekta Nr. 1.1.1.1.5/18/I/008 “Atbalsts RTU starptautiskās sadarbības projektiem pētniecības un inovāciju jomā” ietvaros.