Vidusskolēni aicināti pieteikties programmēšanas konkursam ar galveno balvu 500 eiro vērtībā

Līdz šī gada 8. maijam vidusskolēni, kuri skolā apgūst programmēšanu, aicināti pieteikties konkursā, prezentējot mācību gada laikā izstrādātu projektu, kas ir neatņemama šī priekšmeta sastāvdaļa. Konkursa balvu fonds ir vairāk nekā 3000 eiro vērts, un to nodrošina konkursa partneri LMT un Tet. 

Konkursa mērķi ir novērtēt un izcelt jauniešu prasmes un interesi par programmēšanu, veicināt skolēnu interesi par informācijas tehnoloģijām un iesaisti programmēšanā un aktualizēt sabiedrībā izpratni par digitālās jomas nozīmi sabiedrības procesos un sabiedrībā aktuālu izaicinājumu risināšanā. Vidusskolēniem, kuri apgūst programmēšanu optimālajā vai padziļinātajā līmenī, ir iespēja savu jau skolas mācību procesā izstrādāto projektu pieteikt konkursam un to atrādīt konkursa žūrijai ar iespēju nokļūt arī konkursa fināla klātienes prezentācijās.

Skolēni konkursā var piedalīties individuāli vai komandās līdz trīs cilvēkiem. Konkursa nolikums veidots, pamatojoties uz Programmēšana I un II mācību saturu vispārizglītojošās skolās, taču, ņemot vērā interesi no profesionālajām vidusskolām, lemts, ka tiks pieņemti pieteikumi no jauktām skolu komandām, kurās vismaz viens skolēns apgūst Programmēšanu I vai II.

Neatkarīgi no tā, vai darbs iesniegts individuāli vai grupā, katrs skolēns par uzvaru konkursā saņems balvu –  par 1. vietu – 500 eiro vērtībā, par 2. vietu – 300 eiro, bet par 3. vietu – 150 eiro. Liela loma veiksmīga darba izstrādē ir programmēšanas skolotājiem un tam, cik veiksmīgi viņi mācību gada laikā motivējuši skolēnus, tāpēc balvas saņems arī pirmo trīs komandu skolotāji, katrs 100 eiro vērtībā.

Konkursa norise

  1. Līdz maijam vietnē innovationeducation.lv jāiesniedz līdz 5 minūtēm garš videoklips, kas demonstrē izstrādāto projektu.
  2. maijā tiks paziņoti finālisti.
  3. Līdz jūnijam finālistiem jāiesniedz saite ar izstrādātā risinājuma kodu un dokumentāciju.
  4. jūnijā finālisti prezentēs savu risinājumu klātienē Rīgā, Riga Business School telpās.
  5. maijā visi interesenti aicināti pievienoties Riga Business School Instagram Live sesijai, kurā tiks izklāstīta konkursa norise un varēs uzdot savus jautājumus.

Segejs Zembovskis, Mārupes Valsts ģimnāzijas programmēšanas skolotājs: “Es mudinu savus skolēnus piedalīties konkursā, jo dalība šāda veida pasākumos dod jaunu, neatkārtojamu pieredzi. Tas ir vērtīgi paplašināt savu redzesloku – paskatīties, kādus projektus izstrādā citi, izprast konkurences līmeni un izvērtēt savas spējas plašākā mērogā, iedvesmoties.”

Šis programmēšanas konkurss vidusskolēniem ir viena no iniciatīvām, ar kuru palīdzību Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes struktūrvienība ar Izglītības un zinātnes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, LMT un Tet atbalstu cer programmēšanas jomai piesaistīt vēl vairāk jauniešu un stiprināt tehnoloģiju apguvi ne tikai augstākajā izglītībā, bet arī skolās.

Uzzini vairāk un piesakies:

https://innovationeducation.lv/programmesanas-konkurss-vidusskoleniem/

Elizabete Lībiete, Riga Business School komunikācijas un mārketinga projektu vadītāja elizabete.libiete@rbs.lv